Tim Schot komt met zijn 1e single “Wat goed is komt snel”

Met ’Wat Goed Is Komt Snel’ maakt Tim Schot zijn debuut in de muziekindustrie en zet hiermee direct de toon. Een opbeurende track over de liefde, vertolkt middels een snel tempo, hoge energie en authentieke instrumenten. Hoewel het voor de algemene luisteraar een normale liefdestrack lijkt, is het voor Schot indirect ook een referentie naar zijn passie voor zingen en muziek maken.
“Te lang heb ik in het leven gedaan wat ik dacht dat er werd verwacht van me, in plaats van datgeen te doen wat ikzelf graag wilde. Het voelt alsof ik met deze eerste track de oordelen van anderen aan de kant heb gezet, mijn eigen gevoel heb gevolgt en mijn ‘liefde’ voor muziek helemaal heb ontdekt. Stiekem luister je dus ook een beetje naar het ontstaan van mijn liefde voor deze track.” Tevens doet de titel van de song direct eer aan het maakproces van ‘Wat Goed Is Komt Snel’. Deze is namelijk in samenwerking met producer Niels Lingbeek binnen 6 dagen van demo naar eindproduct getransformeerd. Schot heeft dan ook goede hoop dat de track goed zal worden ontvangen.
Dat de song voor Schot een verborgen boodschap heeft zal niet de laatste keer zijn. Daarbij legt hij uit hoe zijn tracks veelal ontstaan. “Het overgrote deel van de teksten die ik schrijf ontstaan ’s avonds als ik in bed lig.” Lacht Schot. “Als de dag ten einde is en ik kan niets anders dan ontspannen dan komen vaak de emoties van die dag vrij en dat zet me aan het denken. Waar komt dat gevoel vandaan? Dat zijn de onderwerpen waarover ik schrijf. Omdat die situaties veel te persoonlijk zijn om relevant te zijn voor een neutrale luisteraar buig ik de teksten dan vaak om naar een meer algemeen onderwerp dat voor iedereen te begrijpen valt.”