Niels Bode brengt zijn nieuwe single ‘Dans Met Mij’ uit.

Niels Bode brengt zijn nieuwe single ‘Dans Met Mij’ uit bij Smaragd Music. De muzikale carrière van Niels begon negen jaar geleden grote vormen aan te nemen. Hij had zich opgegeven voor de bekende ‘Plashoeve Talentenjacht’ in Vinkeveen en wist het tot aan de finale te bereiken. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij betaalde opdrachten kreeg om elders te komen optreden.

In 2017 leerde hij Wesly Bronkhorst kennen die samen met Raymond de Bruijn het nummer ‘Allerliefste’ heeft geschreven. Wesly bracht hem in contact met Manfred Jongenelis waar hij dit nummer heeft opgenomen en op single uitbracht. Niels: ‘Sindsdien heb ik regelmatig contact met Jongenelis. Een tijdje geleden nam ik weer contact met hem op vanwege het plan om een zomerliedje uit 2001 in een Nederlandstalig jasje te steken. Zowel ik als mijn vriendin omschrijven het nummer als een ultieme zomerhit en luisteren vaak naar het aanstekelijke melodietje. Ik ben daardoor al zingend in de auto een tekst voor het refrein gaan verzinnen en dacht…daar moet ik iets mee. Carlo Rijsdijk heeft vervolgens de tekst aangevuld en Manfred heeft het arrangement gemaakt. Het opzwepende lied met heerlijke gitaarpartijen ingespeeld door Zonzo Basily en de accordeonklanken waarvoor Manfred verantwoordelijk is, gaat over die éne vrouw uit duizend en nog 1 nacht.
Omdat Manfred zeer te spreken was over het eindresultaat stelde hij voor om contact op te nemen met Robby Langendorff van Smaragd Music. Na het prettige kennismakingsgesprek voelde ik me serieus genomen en besloot met hen in zee te gaan. Hopelijk bezorgt mij dat nog meer naamsbekendheid en opent het mooie deuren.’
De single ‘Dans Met Mij’ verschijnt bij Smaragd Music en is vanaf 21 juni 2024 te streamen bij de bekende platforms. De sfeervolle clip, opgenomen door Joey van de Bilt (Filmcreatie), is te bewonderen op YouTube en de socials van Niels Bode.