LEEN ZIJLMANS STEEKT EIGEN KLASSIEKER IN NIEUW JASJE MET ‘ZONDAGMIDDAG 2.0’

Op het allereerste album van Leen Zijlmans, getiteld ‘Ik Kan Niet Zeggen Wat Ik Voel’, staat de track ‘Zondagmiddag’. Dit lied is al meer dan 20 jaar enorm populair bij z’n fans. Waar Leen tegenwoordig ook optreedt, hij komt echt niet weg als hij dit nummer niet gezongen heeft. Leen besprak met producer Manfred Jongenelis, het plan om er een 2.0 versie van op te nemen waarbij het tempo iets
moest worden verhoogd.

Het klinkt nét iets vrolijker dan de originele versie die overigens ook al zorgt voor lange polonaises.

Leen heeft dit lied destijds zelf geschreven met het beeld in zijn gedachten dat hijzelf aan de kindermolen stond en de mensen over de kermis zag lopen. De terrasjes waren vol en overal speelden muzikanten een lied. Hij zag een kind met een ijsje en iemand anders won een grote teddybeer. Al met al een prachtige tekst die in een aanstekelijke melodie is verweven waarvoor Dolf Schipper verantwoordelijk was.

‘Zondagmiddag 2.0’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 12 juni 2024 via de streamingsdiensten te beluisteren. De clip, opgenomen door Ron Schmid en Said, verschijnt later omdat de beelden op 30 juni worden geschoten bij een café in Raamsdonksveer waar Leen moet optreden. Heel toevallig vindt dan de kermis ook plaats, dus pakken ze twee vliegen in één klap.