Herlancering van een Klassieker – Het Bananenlied viert 25-jarig Jubileum

De oorwurm van 101 jaar oud herleeft zijn glorie! ‘Yes! We have no bananas’ werd al in 1923 geschreven. Precies 25 jaar geleden scoorden De Boswachters een dikke hit met de Nederlandse versie, ‘Het Bananenlied’. Nu maakt het een spetterende comeback.

Er is een nieuwe Boswachter opgestaan die het lied met evenveel energie en enthousiasme brengt als het origineel uit 1999. Edwin van Hoevelaak heeft deze nieuwe versie gemixt. Maak je borst maar nat voor deze vrolijke en ouderwets ondeugende versie van dit geliefde lied!

Het Bananenlied, een vrolijke en aanstekelijke melodie, werd in 1999 een instant hit. In het programma “Kicken voor je kiezen” draaide Patrick Kicken het nummer regelmatig, waarbij producer Sander van Minnen eens per ongeluk met open microfoon meezong. Deze spontane actie zorgde voor veel hilariteit en markeerde het begin van de immense populariteit van het lied. Het resultaat? Bijna 80.000 verkochte cd-singles en een indrukwekkende 34 weken in de Mega Top 40.

Tegenwoordig is Het Bananenlied nog steeds een geliefde klassieker onder jong en oud. Het nummer is een vast onderdeel van de Q-music Foute hitlijsten en hoor je nog vaak op feestjes en evenementen. Nu is het tijd om deze klassieke hit af te stoffen en opnieuw te omarmen. Tijd voor meer groen op straat en een gezonde dosis muzikaal plezier!