HAAGSE VOLKSZANGER CHICCO GAAT VIRAL MET ‘VEEG ZE VAN HET MATJE’

Twee jaar geleden bracht Chicco van Luijtgaarden deze single uit speciaal gemaakt voor het WK voetbal en was het dé meezinger in alle Haagse huiskamers en kroegen. Nu gaat ‘Veeg Ze Van Het Matje’ los in heel het land!

“Die titel is geen toeval,” vertelt een trotse Chicco. “Ik ben namelijk een fanatiek voetbalfan. Bovendien heb ik al jarenlang een Haags matje in m’n nek. Daarom is dit nummer echt op m’n lijf geschreven.”

Chicco is geen vreemde in het Nederlandstalige circuit. Zo deed hij in 2022 nog mee aan het SBS6 tv-programma De Hollandse Nieuwe, waarin men op zoek ging naar de nieuwe volkszanger van Nederland.

Veeg Ze Van Het Matje wordt ondersteund door een feestelijke videoclip, die is opgenomen bij Chicco thuis en in de Damasstraat, dé Oranjestraat van Den Haag. Voor iedereen die geen Haags verstaat is de videoclip zelfs ondertitelt.

In de videoclip zien we naast Chicco ook een oranje pet met geïntegreerd haarmatje. Een idee van Roy van den Hoogen. “Die pet is niet zomaar een oranje gadget. Een gadget waar heel Nederland 100% van gaat glimlachen.”