BENR – Het Geluid van Stilte (Sound of Silence)

BENR is een Nederlandstalig popduo uit Utrecht dat bestaat uit Bart Maessen  en Robin Zomer. Iedere maand krijgen ze de opdracht van 100% NL luisteraars om een nieuw nummer te maken binnen 24 uur.

Een nummer over een onderwerp die door de luisteraars wordt gekozen, en dit keer was dat ‘Vaderdag’. Het nummer is een ode geworden aan Robin’s vader die vorig jaar is overleden. Robin; ‘Het lijkt in het liedje, alsof ik een brief schrijf aan hem’.

Het nummer heet ‘Het Geluid van Stilte’ en is gemaakt op The Sound Of Silence van Simon & Garfunkel.

 

BENR Biografie:

Beste vrienden Bart Maessen (30) en Robin Zomer (31) vormen samen het duo BENR. Eerder werden zij door de Telegraaf omschreven als de nieuwe ‘Nick en Simon’ en door Humberto Tan als ‘twee speciale jongens’. De sympathieke en ongeremde jeugdvrienden maken Nederlandstalige popmuziek dat veelvuldig wordt bekroond als de Hit van 100 bij Radio 100%NL en een plek vindt in de Top 20. Hun hit ‘Beetje Gek’ stond zelfs drie weken op #1. Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelse hit uit de Top 40 naar een volwaardig Nederlandse versie. SBS6 talkshow HLF8 gaf de mannen een vast muziek-item in het programma, waar ze op een ludieke manier het nieuws van de week samenvatten in een zelfgeschreven nummer. Momenteel hebben ze een vast item in de ochtendshow van 100%NL. De items verschijnen, naast de radio en tv, op de kanalen van BENR en gaan aan de lopende band viraal, waardoor ze door nationale- en internationale artiesten worden benaderd om samen te werken. Zo heeft The Script de twee uitgenodigd om op te treden bij hun ZiggoDome shows. Het succes van hun muziek resulteert erin dat Bart en Robin één van de grootste Nederlandstalige muziekkanalen op TikTok in handen hebben (400.000+ volgers). Getekend bij hetzelfde platenlabel dat samenwerkt met onder andere Snelle, Claude, Davina Michelle en Flemming (Cloud 9 Music), zijn Bart en Robin gedreven om hun droom waar te maken om het grootste duo van Nederland te worden.