Zanger Eloy de Jong zing voor het eerst in zijn moerstaal!

Als lid van de boyband ‘Caught In The Act’ behaalt Eloy de Jong grote internationale successen. Intussen beleeft de zanger al zes jaar grote faam als soloartiest in Duitstalige landen.

Eloy’s debuutalbum ‘Kopf aus Herz an’ behaalt de eerste positie in de Officiële Duitse charts en blijft hier maar liefst 53 weken in staan. Inmiddels heeft Eloy vier Top 10 albums op zijn naam staan, waaronder zijn ‘Best Of’ album ‘Viel mehr als das Beste’Ook presenteert Eloy meerdere programma’s voor de Duitse televisie.

In 2020 wordt Eloy ‘Spiegel’ bestseller-auteur met zijn boek ‘Egal was andere sagen’. In zijn biografie neemt Eloy de lezer mee in zijn problematische jeugd, het bewogen leven als homoseksuele boyband ster en zijn coming out met Boyzone zanger Stephen Gately. Daarnaast vertelt Eloy openlijk over zijn rol als vader in zijn regenbooggezin.

Met zo’n indrukwekkende carrière zou je zeggen dat Eloy alles wel heeft gedaan, maar niets is minder waar.

“Ik heb als lid van Caught In The Act altijd in het Engels en zelfs Spaans gezongen. Sinds ik solo ben gegaan zing ik alleen nog maar in het Duits. Dat ik als Nederlander nog nooit muziek in mijn moedertaal heb uitgebracht begon steeds meer te knagen, want ik houd van Holland en ik houd van Hollandse muziek.”

Vorige week kwam Eloy’s eerste Nederlandstalige single. ‘We Vieren Het Leven’: Nederlandstalige bewerking van Eloy’s hitsingle ‘Barfuß im Regen’.

“Ik ben nu al meer dan 15 jaar gelukkig met mijn partner Ibo. Samen zijn wij de trotse vaders van onze dochter Indy. In ‘We Vieren Het Leven’ bezing ik dat wat mij gelukkig maakt en dat is mijn gezin. Dat zijn mijn vrienden en mijn familie. Samen met hen wil ik het leven zo veel mogelijk vieren!”