Nieuwe single Spang ; Moppie

Spang voelt zich de laatste tijd steeds meer een bevoorrechte zanger omdat zijn liedjes vrijwel bij ieder Nederlandstalig radiostation gedraaid worden. Volgens Spang komt dat mede door zijn in 2022 gelanceerde nazomer hit ‘Limoncello’ én de duetsingle ‘Adios Amigo’ die hij samen met Marlous een half jaar later presenteerde.

Omdat zijn vorige single ‘Dansen in de kroeg’ dateert van oktober 2023 zat hij al te denken aan een opvolger. Totaal onverwachts kreeg Spang van het producers duo Jeroen Russchen en Robert Vredeveld de demo van ‘Moppie’ aangeboden. Spang: ‘Ik heb het gevoel dat ‘Moppie’ perfect in de lijn past m.b.t. wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik ben altijd op zoek naar mooie liedjes. Voorheen lag die taak bij mezelf, maar ik heb gemerkt dat, vooral de laatste tijd, mensen mij benaderen met demo’s waarvan zij denken dat zoiets bij mij past. Dat voel ik als een luxepositie en juist dat was ook het geval met ‘Moppie’. Ik kreeg van Robert Vredeveld en Jeroen Russchen deze vrolijke zomerplaat aangereikt.