Milo Claesen op ‘Eigen spoor’

Milo Claesen’s liefde voor Nederlandstalige muziek ontstond toen hij de rol van Judas vertolkte in de Nederlandstalige productie van de rockmusical “Jesus Christ Superstar”. Deze ervaring bleek een keerpunt te zijn in zijn artistieke ontwikkeling en inspireerde hem om zijn creatieve horizon te verbreden.

Op jonge leeftijd ontdekte Milo Claesen zijn passie voor muziek. Geboren en getogen in Munsterbilzen, Belgisch Limburg, liet hij op 16-jarige leeftijd zijn unieke stemgeluid in verschillende bands binnen het genre van Engelstalige pop-rock horen. In 2017 begon Milo met het schrijven van Nederlandstalige nummers, waarbij hij zich liet inspireren door de muziek uit de jaren 70 en 80, met specifieke invloeden van instrumenten zoals het Hammond-orgel en de synthesizer.

In november 2023 werden de opnames van zijn debuutalbum ‘Eigen Spoor’ werkelijkheid. Het album bevat 9 zelfgeschreven Nederlandstalige nummers die een inzicht bieden in zijn artistieke visie en persoonlijke groei. De opnames vonden plaats in de bekende FOF studio in Houffalize, waar Milo samenwerkte met de getalenteerde producer Frank Van Bogaert om een meeslepende luisterervaring te creëren. Milo’s live-optredens beloven een innemende show te worden waarbij het publiek wordt meegenomen op een boeiende muzikale reis. Naast zijn eigen creaties heeft hij samengewerkt met Mary Boduin, tekstschrijfster van Ann Christy en vele Nederlandstalige artiesten, wat resulteerde in het betoverende nummer ‘Niets is Eeuwig’, dat ook op het album te vinden is.
De release van het debuutalbum ‘Eigen Spoor’ staat gepland op 17 mei 2024 (Digitaal, CD én vinyl), waarbij fans kunnen uitkijken naar een gevarieerd en diepgaand album dat de veelzijdigheid van Milo Claesen als artiest weerspiegelt.
‘Alles kan beter’ is de debuutsingle uit dat album “EIGEN SPOOR” (release op 19/04).