Jamiro ontzettend blij met tweede prijs tijdens nationale accordeonwedstrijd

Voor Jamiro gaat maart 2024 de boeken in als één van de mooiste muzikale momenten die hij tot nu toe heeft mee mogen maken. Naast de talloze complimenten op z’n onlangs gelanceerde single ‘Ik schreeuw het van de toren’, kreeg het 15-jarige muzikale wonder uit ‘s-Gravendeel een groot applaus voor het behalen van de tweede prijs van de NOVAM.

Deze Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica organiseerde op zondag 24 maart jl. bij Muziek- en Dansschool Amstelveen het jaarlijks terugkomende spektakel de ‘Nationale Accordeonwedstrijden’. Jamiro ging huiswaarts met een mooie beker én een waardevol juryrapport waarin naast zijn goede prestaties ook concrete verbeterpunten beschreven staan. De komende periode wordt daar natuurlijk de nadruk op gelegd zodat hij volgend jaar kan laten zien én horen dat hij het accordeonspelen zeer serieus neemt.

Jamiro: ‘Onder accordeonspelers staat dit evenement hoog aangeschreven. De accordeonwedstrijd is verdeeld in leeftijdscategorieën. Ik kwam samen met 8 andere kandidaten uit in de categorie 14- t/m 16-jarigen. Het is de bedoeling dat je daar voor een meerkoppige jury vooraf ingestudeerde stukken, die aan een bepaald niveau moeten voldoen, ten gehore brengt. Je bent wel vrij om de muziek zelf uit te kiezen, maar het is niet de bedoeling om populaire Nederlandstalige nummers zoals bijvoorbeeld ‘De Engelbewaarder’ te spelen. Er worden echt wel hoge eisen gesteld. Om die reden had ik alles ook uit het hoofd geleerd. Nadat ik hoorde dat ik de tweede prijs had gewonnen sprong ik een gat in de lucht. Een tweede prijs betekent namelijk ook dat ik volgend jaar weer in dezelfde categorie mag deelnemen. De winnaar die met de eerste prijs naar huis ging wordt bij de volgende editie in een hogere leeftijdscategorie geplaatst. Ik blijf dus nog even op hetzelfde niveau en ga hard werken aan de kritische punten uit het juryverslag.’