Gerry Holland – Er is een Amsterdammer dood gegaan

Gerry Holland brengt met zijn nieuwe single “Er is een Amsterdammer doodgegaan”, een vrolijk eerbetoon aan onze hoofdstad en aan het leven. Met een oud liedje in een nieuw jasje laat hij zien dat hij er na zijn hartoperatie weer helemaal bovenop is.

“Er is dus gelukkig GEEN Amsterdammer doodgegaan”, lacht de Amsterdamse volkszanger met zijn aanstekelijke lach.  Zijn nieuwe plaat “Er is een Amsterdammer doodgegaan” blaast de hit nieuw leven in van Wim Kersten, destijds ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Amsterdam gezongen door de oude Johnny Kraaykamp en later door Manke Nelis. “De tekst is dan misschien wel droevig”, zegt Gerry, “maar naar goed Mokums gebruik doen we hier niet zo moeilijk. Het leven is een lach en een traan. Naast de smart is er altijd ruimte voor een borrel en een geintje. Anders houd je het leven niet vol.”