Ryan Niekerk hangt zelf de slingers op bij z’n nieuwe feestkraker ‘Feest in het café’

De splinternieuwe single ‘Feest in het café’ waarmee Ryan Niekerk zich zeker op de kaart zal zetten, kan met recht een oorwurm genoemd worden. De feestgangers die op zaterdag 2 maart 2024 aanwezig waren bij de officiële single releaseparty, welke plaatsvond bij ‘Brasserie Schimmel’ te Woudenberg, konden na één keer het lied gehoord te hebben, al luid meezingen.

Dat was ook een voorwaarde die Ryan aan Emile Hartkamp en Norus Padidar had gesteld. Platenbaas Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties denkt dat Ryan klaar is om de rest van Nederland met hem kennis te laten maken. Hij is overigens al aardig goed op weg. Dat heeft mede te maken met de lancering van zijn vorige single ‘De hele avond en de hele nacht’. Deze hedendaagse bewerking van de alom bekende New Four klassieker kreeg bij een groot aantal Nederlandstalige radiostations veel airplay.

Ryan: ‘We hebben ons best weer gedaan. Met ons bedoel ik dan Emile Hartkamp en
Norus Padidar. In het verleden heb ik vaker met hen gewerkt, maar maakte vanwege
de voorganger een uitstapje naar een andere studio waar ik overigens ook zeer tevreden
over was. Omdat ik toch de herkenbare elementen van de Hartkamp stijl hoog in het
vaandel heb staan, was dat voor mij de belangrijkste reden om terug te keren naar deze
in Arnhem gelegen studio. Mijn hart ligt toch echt bij die sound. Ik gaf aan dat ik op
zoek was naar een vrolijke feestplaat die mijn motto “Ben ik binnen, kan het feest
beginnen” eer aan moest doen. Geen ingewikkeld onderwerp, maar een tekst met
zinnen die vaak herhaald worden. We zijn met helemaal niks op papier begonnen en
na verloop van tijd kwamen er meer puzzelstukjes op tafel die uiteindelijk passend zijn
gemaakt. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat ik hier veel nieuwe mensen mee kan
bereiken.’
Op de bühne is Ryan van alle markten thuis. Niets is hem te gek. Zijn repertoire bestaat
uit eigen liedjes, bekende Nederlandstalige hits én nummers van zijn grote voorbeeld
Jannes.
De CD-single ‘Feest in het café’ is vanaf 3 maart 2024 verkrijgbaar en te streamen op
de bekende platforms. De clip, opgenomen door Ger Oerlemans is te bewonderen bij
de bekende tv-zenders en op YouTube.