Piet & Piet geven vergeten lied ‘Schaam je toch nooit voor je handen’ een nieuwe jas

Dat een opmerking in de werkplaats van Piet van Boxtel uit zou groeien tot een duet met zijn neef Piet Baum had niemand verwacht. Ondanks dat het een zeer muzikale familie is, waar ook het talentvolle jonge zangeresje Denise van Boxel deel vanuit maakt, is dit de eerste keer dat Piet van Boxtel achter de microfoon kroop in een
opnamestudio.

Piet Baum liet eind 2023 na lange tijd weer eens van zich horen vanwege de lancering van zijn nieuwe single ‘Ik schaam me nooit’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw werd uitgebracht. Ook de single ‘Schaam je toch niet voor je handen’ verschijnt bij deze productiemaatschappij uit Nijkerk. Piet van Boxtel is eigenaar van Autodemontage Van Boxtel in Gorinchem. Omdat de handen van van Boxtel regelmatig onder de olie zitten roept hij regelmatig dat hij zich daar niet voor schaamt. Op een gegeven moment hoorde Baum dat van Boxtel die opmerking weer maakte en gaf aan dat daar ooit een liedje van was gemaakt door De Straatzangers, bestaande uit Willy Alberti en Max van Praag. Heel toevallig kwam dat later weer ter sprake toen beide mannen aanwezig waren in de studio van Joos van Leeuwen. Op dat moment namen zowel Denise van Boxtel als Piet Baum een lied op. Piet van Boxtel was meegegaan om een keer te kijken hoe dat allemaal in z’n werk ging. De opnames verliepen sneller dan verwacht en omdat ze nog een uurtje de beschikking hadden over de studio opperde zangpedagoge Kirsten Michel, die op dat moment Denise ondersteunde, spontaan om die tijd te gebruiken voor het inzingen van dat lied. Ze had namelijk het gehele verhaal over dit lied al meegekregen Voor de gein begonnen de mannen te zingen en dat klonk volgens de aanwezigen best goed. Joos heeft vervolgens een nieuwe orkestband geproduceerd zodat het beter bij deze tijd past. Besloten is om de plaat officieel uit te brengen en het vervolg kan zijn dat Piet & Piet binnenkort samen op de bühne staan. Ondertussen heeft Piet van Boxtel zangles genomen om de fijne kneepjes van het muziekvak onder de knie te krijgen. Als deze single een succes gaat worden is de kans groot dat Piet & Piet vaker duetjes gaan opnemen. Er ligt al een potentiële opvolger in de startblokken. De cd-single ‘Schaam je toch nooit voor je handen’ is vanaf 28 februari 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.