Mike Versteeg eindigt vanaf nu elk knalfeest met ‘Wie o wie?’

Wie o wie geeft er nog een laatste rondje. Dat is de vraag die gesteld wordt in de gezellige kroegenplaat ‘Wie o wie’ die Mike Versteeg uitbrengt bij Rood-Hit-Blauw producties.

Normaliter laat Mike op muzikaal gebied vaker van zich horen, maar het blijkt dat zijn baan en de werkzaamheden die hij samen met z’n moeder verricht bij recreatieoord ‘De Wilgenplas’ in Maarssen veel tijd in beslag nemen. Sinds april 2023 exploiteren ze samen het horecagedeelte op dit recreatiepark. Mike heeft wel gewoon z’n optredens verzorgd, maar geen nieuwe muziek uitgebracht. Daar komt dus nu verandering in. Hij heeft zich voorgenomen om dit jaar als vanouds weer vaker de studio in te duiken om nieuw repertoire op te nemen.
Mike: ’Eigenlijk ontstond het idee om een nieuwe single op te nemen bij een buurtfeest. Als afsluiter werd ‘Het laatste rondje’ opgezet. Er ontstond op dat moment een discussie tussen twee personen over de uitvoerende artiest van die plaat. Terwijl de één aangaf dat het lied van André Hazes was, meende de ander dat het Paul de Leeuw betrof. Iemands anders uit de menigte gaf aan dat Paul de Leeuw jaren geleden wel een nummer had gemaakt met hetzelfde onderwerp. Op dat moment is er bij mij een lampje gaan branden en ben vervolgens gaan zoeken op internet. Het bleek te gaan om het nummer ‘Wie o wie’ welke Paul vroeger in zijn theatershows gebruikte. Sinds een paar weken weet ik ook dat het lied officieel niet eens van Paul de Leeuw is. Het nummer was ooit een inzending van Zweden voor het Eurovisie Songfestival. In mijn directe omgeving kent niemand dit lied. Ook Ronald Visch van platenlabel RHB en mijn vaste producer Joris van Dijk hadden er nog nooit van gehoord. Het team van Sonic Solutions heeft het arrangement opnieuw geproduceerd en het geheel aangepast aan deze tijd. Het is wel even heel iets anders dan wat men van mij gewend is, maar de reacties die ik tot nu toe heb gekregen van de mensen die ik het nummer al heb laten horen waren allemaal heel positief. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee en ben reuze benieuwd wat mijn fans er over zeggen.’
De CD-single ’Wie o Wie? is vanaf 20 maart 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De artwork clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Mike.