Marlijn Weerdenburg – nieuw album ‘Mam’ (22-3) en live presentatie (23-3)

Op 22 maart 2024 brengt actrice, presentatrice en zangeres/songwriter Marlijn Weerdenburg haar nieuwe album ‘Mam’ uit. ‘Mam’ bevat een verzameling liedjes met als centraal thema het jaar na de dood van haar moeder. “Mijn moeder was mijn beste vriendin. Zij overleed plotseling toen ik hoogzwanger was van mijn tweede zoon.

Toen hij werd geboren zat ik nog volop in het verwerken van dit grote verlies. Ik ben liedjes gaan schrijven om een plek te geven aan alle tegenstrijdige emoties. De roze wolk die mijn zoon meebracht en de zwarte leegte die mijn moeder achterliet.”

 

Tegenstrijdige gevoelens en rauwe emoties

Marlijn werkt sinds het verlies van haar moeder in 2021 aan het album ‘Mam’. De verzameling liedjes vertelt het uiterst persoonlijke verhaal van het bewogen jaar waarin ze afscheid nam van haar moeder en zelf moeder werd van haar tweede zoon. Een periode vol tegenstrijdige gevoelens en rauwe emoties. Vanaf het nummer ‘Samen’ dat ze schreef op de dag dat haar moeder overleed tot het nummer ‘Heel anders’ dat als laatste aan het album werd toegevoegd en waarin Marlijn terugkijkt op alles en laat weten hoe het nu staat. De nummers schreef ze samen met onder anderen Bertolf Lentink, Glen Faria en Izaline Calister met als resultaat een verrassende combinatie van singer-songwriter, pop en kleinkunst.  Huub Reijnders (Wende, Rondé en Bløf) tekende voor de productie.

 

Theatervoorstelling Mijn buik vol van de liefde

De liedjes op het album vormen ook de setlist van de succesvolle theatervoorstelling ‘Mijn buik vol van de liefde’ waarmee Marlijn vanaf 18 februari 2024 terugkeert in de theaters met een reprise tour. Marlijn belicht in de voorstelling het bewogen jaar dat 2021 voor haar was. Tussen de liedjes door bespreekt ze de pijn, maar ook de dankbaarheid die ze voelt voor het leven in korte tekstjes. Het AD schreef over ‘Mijn buik vol van de liefde’: “Haar verdriet, liefde voor man en zoons, gemis, helingsproces, veranderende vriendschappen en hunkering naar een onmogelijk weerzien met haar moeder zingt en schreeuwt Weerdenburg van zich af. Meerdere malen snijdt ze in een paar zinnen dwars naar binnen.”