BIRGIT SCHUURMAN presenteert nieuwe single STRUIKELEN 

Vandaag op 8 maart brengt singer-songwriter/actrice Birgit Schuurman haar langverwachte nieuwe single Struikelen uit. Met Struikelen presenteert Birgit haar eerste officiële Nederlandstalige single en dat smaakt naar meer. In oktober verschijnt het gelijknamige – Nederlandstalige – album en start haar theatertour.

“Ik zong natuurlijk al jarenlang Nederlandstalig in allerlei theatervoorstellingen maar vond het nu tijd om ook m’n eigen liedjes in het Nederlands te schrijven en uit te brengen. Met eerlijke teksten die denk ik voor veel mensen herkenbaar zijn”.

Struikelen, album en theatertour

Na de zomer verschijnt ook het album Struikelen (Zip Records) dat Birgit opnam met Rob Peters en Huub Reijnders. De Nederlandstalige liedjes die ze samen schreef met vrouwelijke collega’s Stephanie Struijk, Linde Schöne, Nienke Leone en Iris Penning variëren van opgewekt tot melancholiek met een overwegend warme, akoestische sound. In het najaar volgt de theatertour Struikelen, met op 8 oktober de première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Als voorproefje speelt Birgit haar nieuwe repertoire deze zomer al op Festival Oerol (12 t/m 14 juni, info).

Birgit Schuurman

Birgit is een verhalenverteller. Al zingend, acterend of vertellend neemt ze je mee in haar verhaal van dàt moment. Op deze manier heeft Birgit door de jaren heen een zeer uiteenlopende, kleurrijke en indrukwekkende carrière weten op te bouwen. In 2001 begon ze als zangeres, en nu ruim 20 jaar later heeft ze meerdere albums en heel veel films, series en theaterstukken op haar naam staan. Elke keer vertelt ze weer een nieuw verhaal. En nu, met haar nieuwe single en gelijknamige album Struikelen is dat haar meest persoonlijke verhaal tot nog toe!