Johan Kettenburg ‘Als ik twintig was’

Johan Kettenburg wordt al vele jaren geassocieerd met André Hazes. Daar heeft hij natuurlijk veel profijt van gehad, maar zijn doel is om een eigen koers te gaan varen. Johan had zich een tijdje geleden voorgenomen om het feestgehalte te verhogen en daar was producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio ook van op de hoogte.

Verkooyen opperde onlangs het plan om het vergeten pareltje ‘Als ik twintig was’ van de Amsterdamse volkszanger Arie Passchier opnieuw uit te brengen. Op dat idee was Johan zelf nooit gekomen ondanks dat hij die klassieker nog regelmatig thuis en in de auto draait. Hij vond dat zo’n waanzinnig goed idee dat er meteen actie is ondernomen om deze plaat een nieuw leven te geven.

Johan: ‘Je hoort dit lied bijna niet meer. Zo af en toe komt het voor dat een etherpiraat dit nummer nog draait, maar daar blijft het dan ook bij. Frank Verkooyen vertelde mij dat hij ‘Als ik twintig was’ best nog wel vaak luisterde en dacht pasgeleden meteen aan mij, mede door mijn Amsterdamse tongval, om dit lied opnieuw uit te brengen. Ik zie dat als een enorme gunfactor en gaf Frank groen licht om er een nieuw arrangement bij te maken. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik helemaal perplex stond van het resultaat. Ik hoop echt dat mijn versie breed wordt opgepakt en een succes gaat worden.’

‘Als ik twintig was’ is vanaf 13 maart 2024 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Gerrit Driessen, is te bewonderen op YouTube en de socials van Johan Kettenburg.