Zangeres Krystl is een nieuwe weg ingeslagen

Krystl is een nieuwe weg ingeslagen na het kopen van een handpan. Na haar eerste Nederlandstalige debuutsingle Wandel Naar Mezelf is op vrijdag 23 februari Je Laat Los uitgebracht.

Je Laat Los gaat over het loslaten van de druk om perfect te zijn en in plaats daarvan jezelf te omarmen zoals je werkelijk bent. We hoeven geen masker op te zetten, we mogen kwetsbaar & imperfect zijn. En het is ok om te zoeken, fouten te maken, te struikelen & weer op te staan. Dit maakt je niet zwak of stuk, maar juist een krachtig, mooi, authentiek mens.

Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame.   In 2011 won ze een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft Krystl twee solo albums uitgebracht met daarop succesvolle radiosingles als Bottles, Fool For You, Golden Days en Circles. 
 Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.   In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl’s kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd.   
In november 2020 bracht ze de popballad A Good Year Without You uit.  Naast haar solocarrière startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma’s als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit. Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste ‘Birds’.
Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, waarop samenwerkingen met o.a. Kris Berry, Janne Schra, Hadewych Minis, Leonie Meijer & Birgit Schuurman te horen zijn. Bekend om haar vrolijke poptunes bracht Krystl vorig jaar een veel kwetsbaarder en atmosferisch album uit. Dit derde soloalbum, Good For You, Good For Me, is inmiddels al meer dan 2 miljoen keer beluisterd op Spotify. Op dit moment werkt Krystl aan haar eerste Nederlandstalige plaat. Vorig jaar kocht ze een handpan, een relatief nieuw instrument, wat haar onverwacht inspireerde om Nederlandstalige muziek te maken. Haar eerste single Wandel naar Mezelf verscheen op 1 december 2023 als voorloper van het Nederlandstalige album van Krystl, dat gepland staat voor release in 2024.