Mitchell Schipper zet zich met nieuwe single ‘Als jij lacht’ nog steviger in het zadel

Ondanks dat Mitchell Schipper te boek staat als beginnend artiest, weet hij precies wat hij wil en dat kan dan ook wel de reden zijn dat het goed gaat met zijn muzikale carrière. Vanwege de samenwerking met een aantal betrouwbare partners, waaronder Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw en het team van de Roosendaalse
productiemaatschappij Sonic Solutions heeft hij met z’n in 2023 gelanceerde debuutsingle ‘Weg met de eenzaamheid’ meteen een route uitgestippeld die de komende jaren wordt gevolgd.

Mitchell had over zijn nieuwe paradepaardje ‘Als je lacht’ al hoge verwachtingen en deze zijn tijdens de officiële singlepresentatie die afgelopen vrijdag, 26 januari 2024, plaatvond bij Feestcafé ‘t Kraaienest in Medemblik
bekrachtigd.
Mitchell: ‘Feestcafé ’t Kraaienest was afgeladen vol met liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Net zoals bij m’n eerste single vond ik het gepast om eerst m’n fans het resultaat te laten horen en de track daarna pas op alle muziekplatformen te plaatsen. Het publiek was in ieder geval razend enthousiast over de nieuwe single en daar had ik m’n hoop ook een beetje op gevestigd. Het is een heel erg leuke productie geworden en als ik heel eerlijk ben, vind ik hem beter dan ‘Weg met de eenzaamheid’. Die plaat was ook goed, maar hier zit nét iets meer potentie in. Producer Joris van Dijk heeft mijn wens om een vrolijk feestnummer, met alles erop en eraan, te maken, meer dan waargemaakt. De magie zit hem voornamelijk in de woorden “als jij lacht”. Ik heb gemerkt dat de mensen dan meteen lachen en de handjes de lucht ingaan. Muzikaal gezien speelt de accordeon weer een hoofdrol in dit door Hans Louws geschreven gezellige pareltje. Qua optredens gaat het ook bergopwaarts. Natuurlijk ben ik er nog lang niet, elke boeking is welkom, maar ik merk dat het de goede kant opgaat. Ik hoop
dat ik met deze single de nationale lijsten bereik zodat het nummer vaak te horen is en natuurlijk ook regelmatig gestreamd gaat worden.’ De CD single ‘Als jij lacht’ is vanaf 31 januari 2024 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Filming Today zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Mitchell vond het een verademing om met dit team van het vrij nieuwe videoproductiebedrijf te werken. De beelden zijn geschoten bij diverse locaties in Medemblik, waaronder in ’t Kraaienest, in de stad zelf en bij Kasteel Radboud.