WILLEKE ALBERTI & DE BEVERS – REISJE LANGS DE RIJN

Voor Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft Willeke Alberti een single opgenomen met De Bevers (John de Bever en Kees Stevens). Samen zingen ze het meer dan honderd jaar oude lied Reisje langs de Rijn. “Het nummer ‘Reisje langs de Rijn’ brengt voor mij talloze prachtige herinneringen met zich mee, waaronder herinneringen aan mijn vader.

Bovendien was een van mijn allereerste optredens ooit voor de Zonnebloem, dus het feit dat ik dit nummer nu opnieuw mag vertolken, samen met De Bevers, maakt dit moment extra bijzonder voor mij. Ik hecht er ook enorm veel waarde aan dat de muziek van vroeger wordt doorgegeven; dit alles komt echt op een prachtige manier samen voor mij,” aldus Willeke Alberti.
“We kunnen ons geen toepasselijker nummer voorstellen dan ‘Reisje langs de Rijn’ voor de Zonnebloem,” zeggen De Bevers. “Deze organisatie heeft al met talloze mensen met een lichamelijke beperking deze reis gemaakt, en nu hebben we de eer om samen met Willeke dit iconische lied te zingen.  We zijn vereerd dat Willeke ons heeft uitgenodigd om dit samen te doen.”

Het nummer gaat over iemand die een geldprijs in de loterij gewonnen heeft en daarmee vrienden en familie trakteert op een cruisetocht over de Rijn naar Duitsland. In 1969 zong Willeke Alberti dit samen met haar vader Willy Alberti.

Nationale Vereniging de Zonnebloem “De Zonnebloem bestaat op 17 januari precies 75 jaar”, vertelt Erica Bakkum, voorzitter van het Nationaal Bestuur. “De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar en vooral voor hen die in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn ruim 29.000 vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden. Het lied Reisje langs de Rijn is zo toepasselijk omdat 42 weken per jaar het compleet aangepaste riviercruiseschip MPS de Zonnebloem over de Rijn vaart voor een onvergetelijke vakantie.” De Zonnebloem vindt het belangrijk dat iedereen met een lichamelijke beperking mee kan doen aan de activiteiten, uitjes en vakanties. De deelnemer betaalt hierbij zijn of haar eigen kosten. De extra kosten die de lichamelijke beperking met zich meebrengt, zoals aangepast vervoer of kosten voor zorg en begeleiding, worden vanuit donaties aan de Zonnebloem betaald. Vrijwilligers doneren uitsluitend tijd. De single en videoclip zijn vanaf vandaag te beluisteren/bekijken op de bekende streamingsdiensten.