Stanley Hazes laat de emotie spreken in splinternieuwe single ‘Ik mis jou’

Stanley Hazes kreeg een tijdje geleden van liedjesmakelaar Bart Waninge een demo opgestuurd m.b.t. de ballad ‘Ik mis jou’. Omdat een groot deel van het bestaande repertoire van Stanley bestaat uit ballads klonk hem dat als muziek ik de oren.

Deze stijl vertolkt hij dan ook maar al te graag op het podium. Stanley gaf aan hier belangstelling voor te hebben en nam contact op met producer Jeroen Dirksen die verantwoordelijk is voor de muziek. Stanley had de naam van Dirksen, die in het Duitse grensplaatsje Neuenhaus een eigen studio heeft, al vaker gehoord, maar had hem nog
nooit ontmoet. Uiteraard besprak Stanley dit plan ook met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Hij was zeer onder de indruk van zowel de muziek als het onderwerp waar Stanley over zingt.
Stanley: ’Dit lied past gewoon bij mij. Ik sta al jaren bekend als zanger die ontroerende smartlappen, levensliedjes en ballads zingt. Alle nummers hebben inhoud en gaan grotendeels over het leven. ‘Ik mis jou’ kun je op twee manieren oppakken. Je kunt het onderwerp opvatten als een vrouw die je gaat verlaten of een vrouw die is overleden. Ik weet zeker dat, als je de tekst hoort, deze keihard binnenkomt. Vooral de snik in mijn stem, die in het begin van het lied te horen is, zorgt voor emotie. Je kruipt vervolgens als het ware door het nummer heen. Ik ben ook heel erg tevreden over de samenwerking met Jeroen Dirksen. Hij heeft echt het onderste uit de kan gehaald en dat is duidelijk te horen. Het is echt een lied uit het leven gegrepen.’
Al vele jaren organiseert Stanley de zeer populaire talentenjacht ‘Stanley Hazes zoekt The Voice’. Ook in 2024 biedt hij samen met zijn team Nederlandstalige talenten een podium aan om ervaring op te doen tijdens deze competitie. Hierbij worden ze ondersteund door mensen uit het vak en een zeer ervaren jury. Dit jaar vinden de
voorrondes plaats in april, de halve finale in mei en de grote finale in juni. Stanley omschrijft dit spektakel als een wedstrijd en een feest in één. Over het algemeen voelt iedereen zich thuis en is de sfeer geweldig.
De CDsingle ‘Ik mis jou’ is vanaf 24 januari 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.