Ricardo Kamp de nieuwe Andre Hazes?

Ricardo Kamp de nieuwe Andre Hazes? Hij schreef zelf mee aan de tekst voor z’n nieuwe single ‘Alleen jij’ . Eind augustus 2023 presenteerde Ricardo Kamp zijn allereerste single ‘Laat me vrij’.

Dat heeft hem een groot aantal interviews en optredens opgeleverd. Daarnaast merkt Ricardo dat zijn naamsbekendheid behoorlijk aan het groeien is en daarom vond hij het de hoogste tijd worden dat de opvolger ‘Alleen jij’ uitgebracht moest worden. Vanwege de prettige samenwerking met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties heeft Ricardo ook deze keer gekozen om op dit label z’n nieuwe plaatje te lanceren. De tips die het jonge talent uit ’t Harde van deze zeer ervaren platenbaas heeft meegekregen probeert hij op te volgen en daar plukt Ricardo inmiddels de vruchten al van. Datzelfde geldt voor de aanwijzingen die Ricardo kreeg van producer Roy Otters. De mogelijkheden om zelf een steentje bij te dragen aan de producties grijpt hij dan ook maar al te graag aan.
Ricardo: ‘Vrij kort nadat ik ‘Laat me vrij’ opnam bracht ik wederom een bezoek aan ANRO productions in Apeldoorn. Ik vertelde Roy dat al uitkeek naar de opvolger en besprak met hem de mogelijkheden. Hij weet inmiddels dat ik voorlopig de Hazesstijl als basis wil gebruiken en langzaam toe wil werken naar een eigen geluid. Ik wil graag ontdekken wat ik allemaal kan en moet eerlijk zeggen dat Roy mij begrijpt. Hij had al een melodielijn bedacht en ook een het eerste gedeelte van de tekst inclusief het refrein stond al op papier. Omdat ikzelf zelf ook een bijdrage mocht leveren vulde ik de ontbrekende zinnen aan. Ook het verzoek om echte saxofoongeluiden toe te voegen aan de productie werden door Otters ten uitvoer gebracht. Helaas kan mijn grootste fan, oom Ferry de release niet meemaken omdat hij een maand geleden is overleden. Ik heb daarom voorgenomen dat mijn volgende single aan hem wordt opgedragen en zal
daarvoor zelf de tekst schrijven. Dat heeft hij wel verdiend.’
De CD-single ‘Alleen jij’ is vanaf 10 januari 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn. De beelden, waarin de verhaallijn wordt uitgebeeld, zijn geschoten in Amsterdam. Zo is o.a. de stamkroeg én het standbeeld van André Hazes te bewonderen. Tevens speelt de vriendin van Ricardo mee in deze bijzonder mooie clip.