Nieuwe carnavalssingle Hans Carras – Hans van de Ziekenambulance

In Apeldoorn en omstreken staat Hans Carras al vele jaren bekend als een ras-entertainer die van elk evenement een waar feest weet te maken. Zo langzamerhand verovert de zingende hulpverlener van de ambulancedienst Apeldoorn meerdere provincies van ons land om zijn kunstje te doen.

In het verleden bracht Hans al een aantal singles uit waaronder in 2022 ‘Ouder en Wijzer’ Geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en geschreven door Frank van Etten. In dat nummer neemt Hans je mee in de wereld van het ouder worden en de wijze lessen die hij heeft geleerd. Zijn nieuwe spraakmakende feestknaller ‘Hans van de Ziekenambulance’ zal waarschijnlijk tijdens de komende carnavalsperiode regelmatig te horen zijn. Deze productie wordt uitgebracht op het Rood-Hit-Blauw label.

Hans: ‘In mijn jeugd ben ik lid geweest van meerdere zangkoren en in mijn familie speelde iedereen accordeon. Op jonge leeftijd zag ik al dat mijn opa en oma met hun accordeonspel tijdens bruiloften de dansvloer vol kregen. Het entertainen werd mij dus al met de paplepel ingegoten en daardoor pakte ik regelmatig de microfoon op feestjes. Vanwege mijn professionele carrière als bokser kwam het entertainen helaas op een lager pitje te staan. Na het beëindigen hiervan kreeg ik meer vrije tijd en heb de microfoon weer gepakt. De tekst van mijn nieuwe single ‘Hans van de Ziekenambulance’ heb ik grotendeels zelf geschreven. Ik dacht wat Corrie van Gorp met ‘Ik ben Alie van de Wegenwacht’ heeft bereikt, ik daar met deze plaat een vervolg aan kan geven. Samen met producer Wim de Vries zijn de bekende puntjes op de i gezet, zodat het nummer nu als een huis staat. Wim en ik kennen elkaar al lange tijd en hebben voor diverse verenigingen al clubliedjes gemaakt. Wim is een bekende in de muziekwereld en heeft onder andere nummers geschreven voor Koos Albers, Corrie Konings en André Hazes, dus het schrijven van teksten voor grote artiesten. Tijdens mijn werkzaamheden op de ambulance sprak ik tekstberichten in die later als één verhaal zijn samengesmolten. Het draait allemaal om een dame die onwel wordt en neervalt. Ik kijk haar in de ogen en ze trakteert me op een zoen! Ik weet dat je heel veel geluk moet hebben om bij ieder radiostation opgepakt te worden, maar als dit een groot succes wordt gaat de opbrengst in z’n geheel naar de Stichting Ambulance Wens. Nog één keer de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Zij zetten zich al bijna 20 jaar in voor mensen met een laatste droomwens. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.’

De Cd-single ‘Hans van de Ziekenambulance’ is vanaf 10 januari 2024 verkrijgbaar op de bekende platforms. De animatie videoclip, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.