Michael van der Plas & Charlene Bakker bekrachtigen hun relatie met prachtig duet ‘Samen Zijn’

In 1987 lanceerde Willeke Alberti één van haar grootste hits, namelijk ‘Samen Zijn’. Omdat de tekst perfect past bij Michael van der Plas & Charlene Bakker, die ondertussen een half jaar een liefdesrelatie met elkaar hebben, doken ze
bij Sonic Solutions o.l.v. producer Joris van Dijk de studio in om hier een verfrissende nieuwe versie van in te zingen.

Vanwege de goede reputatie die Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw heeft opgebouwd, nam Michael contact met hem op met het verzoek om deze single door hem uit te laten brengen. Met deze mooie stap zullen beide partijen hun best doen de muzikale carrière van Michael en Charlene verder uit
te breiden.

Michael: ‘Ik heb Charlene een tijdje geleden leren kennen en kwam erachter dat ze gewoon supergoed kan zingen. In het verleden had ze al meegedaan aan Idols, ze was backing vocal bij Paul de Leeuw en Chantal Janzen. Ik vroeg haar waarom ze verder met haar stem niets deed. Bij mij thuis pakte ze de microfoon wel eens samen met de karaoke box en dat klonk waanzinnig goed. Ze gaf aan dat het stil is komen te liggen na de coronatijd. Ze bedankte me wel voor haar complimenten, maar twijfelde aan haarzelf. Ik stelde voor om goed na te gaan denken hoe we dit aan moesten pakken.
Ikzelf ben geen zanger, maar als entertainer sta ik voor de lol het publiek wel te
vermaken. Ik kan me niet vergelijken met de dingen die Charlene met haar stem kan, maar omdat ik toch nog wel een klein beetje naam heb vanwege mijn tv verleden vond ik het een uitdaging om samen het haar het duet ‘Samen Zijn’ te coveren. Na een goed gesprek waren we het erover eens om die stap te zetten. Ik hoop echt dat ik door het delen van dit nummer via Rood-Hit-Blauw producties en mijn socials reacties uitlok van ”Die Michael van der Plas kan er geen bal van, maar die meid die heeft een super stem”. Ik gun het haar om hiermee bekendheid te creëren zodat er voor haar een glansrijke muzikale carrière uit voort kan vloeien. Misschien levert dat haar een aantal boekingen op of, misschien nog wel beter, een duet met een bekende artiest.’
Charlene: ‘Ik heb vaak gedacht om zelf een lied op te nemen, maar het is nooit van gekomen. Om kracht bij te zetten heb ik naast dit duet ook een solo-single opgenomen die binnen afzienbare tijd gelanceerd gaat worden. Ik treed al regelmatig op en vertolk op het podium hoofdzakelijk pop/ volksmuziek, zowel Nederlands- als Engelstalig. Mijn doel is om mijn repertoire behoorlijk uit te breiden en mijn grootste wens zou zijn om een duet met Tino Martin op te nemen. Ik vind al zijn nummers leuk en ben een grote fan van hem. Ik vind hem echt goed!’
De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.