Martijn van den Broek – Deze avond

De aanleiding van Martijn van den Broek om zijn zangcarrière op een serieuze manier aan te pakken heeft alles te maken met de aanbouw van een bijgebouw bij z’n vader thuis. Omdat deze ’thuiskroeg’ van alle moderne snufjes, waaronder een professionele geluidsset, is voorzien greep Martijn regelmatig de microfoon.

Zijn zangtalent viel op bij z’n familie en vrienden met het gevolg dat hij op locatie uitgenodigd werd om te zingen. Inmiddels heeft dat grotere vormen aangenomen en wordt Martijn regelmatig geboekt in de regio van zijn woonplaats Utrecht. De laatste tijd kreeg hij steeds vaker de vraag gesteld wanneer hij met een eerste single zou komen. Daar heeft Martijn maar heel even over na te denken en stuurde een mailtje naar Frank Verkooyen met het verzoek om een afspraak te maken. Martijn: ‘Tijdens het gesprek gaf ik aan dat mijn voorkeur uitging naar een compleet nieuw lied en noemde een paar voorbeelden. Frank begreep precies wat ik bedoelde en heeft mijn debuutsingle ‘Deze avond’ geproduceerd. Het begint meteen met een vet accordeonspel aangevuld met veel live instrumenten en een heel goed achtergrondkoortje. Met andere woorden…alles wat een oorwurm moet hebben, is aanwezig.’