Jack en Dré halen Ome Sjakie van stal !

“Het hele zakie loopt in zijn nakie, zegt ome Sjakie”, die titel zegt alles al. Het is de nieuwe van Jack Speck in samenwerking met André de Wit. Een echte
carnavalskraker en dat is niet zo gek want over een kleine maand gaat het weer los.

Jack Speck, het alter ego van zanger Wilbur Zitman, laat met dit nieuwe nummer weer van zich horen. ‘Eigenlijk ga ik terug naar mijn roots’, vertelt Wilbur die wereldberoemd werd in Nederland en Duitsland met de Zingende Schilders en het nummer ‘Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand.’ “Daarmee is alles begonnen”, lacht hij. Imiddels heeft de zanger Wilbur een indrukwekkend repertoire aan covers en eigen nummers opgebouwd. “Carnaval is voor mij een van de leukste feestjes van het jaar, ik vind het heerlijk. En ik sluit niet uit dat er nog meer krakers aankomen. “Ome Sjakie” is overigens niet onbekend, oorspronkelijk bracht Peter Koelewijn het uit. “Maar het nummer is wel een
beetje onderbelicht geweest en dat is jammer want het is heerlijke en pakkende muziek. Ik hoorde het nummer afgelopen zomer via André de Wit, hij is al bijna 20 jaar eigenaar van
Café De Vliegende Hollander op Gran Canaria. André belde me op en nodigde me uit om het nummer samen op te nemen. Roy Otters is de producent, hij heeft ook de clip gemaakt. “In een kroeg natuurlijk en daar hebben we een feestje van gemaakt maar niet in ons nakie”, lachen Wilbur en André. Ze zijn trots op het resultaat. “We hopen echt dat we het nummer in de straten van de carnavalssteden luidkeels gaan horen, zelfs tot in het verre Spanje!”