Eddy Zoëy – “Slapen”

Eddy Zoëy, komt vandaag, op 23 februari 2024 met ’n nieuw album, waar een aantal kleinere liedjes op staan, die Eddy geschreven, geproduceerd en 100% zelf uitgevoerd heeft. “Slapen” is daarvan een goed voorbeeld.

Dit is inderdaad een slaapliedje, gespeeld op akoestische gitaar. Verder hoor je, in de subtiele opbouw van het liedje, een door Eddy gehanteerde basgitaar, shaker en cajon. Allemaal rustig cumulerend tot een kleine vorm van crescendo. And that’s it. Er is weinig nodig om iets moois en eerlijks neer te zetten. Tekstueel, is de inhoud als rustgever en ‘soother’ bedoeld, voor eenieder die het gevoel heeft wel heel veel te moeten geven, heel veel werk te moeten leveren, met daarvoor in ruil gevoelsmatig weinig vooruitgang te boeken. De boodschap is; kom tot rust, bekijk iets op een andere manier, liefst vanuit een andere hoek, en begin wellicht opnieuw. “Slapen” komt op Eddy Zoëy’s 7e album onder eigen naam te staan, dat op 23-02-2024 verschijnt. Deze prachtige video is gemaakt door Charlotte Verminck.