De Taverneboys zingen de komende tijd vaak over blonde ‘TANTE KEE’ met DUBBEL D

Met hun splinternieuwe feestplaat ‘Tante Kee’ geven De Taverneboys, naast hun onlangs verschenen feestkneiter ‘Munne Zuipfiets’, als het ware een tweede startschop voor de 2024 editie van het Feest der Zotten, oftewel CARNAVAL.

Jurgen Schlangen en Pieter van Velzen weten precies welke muzieksoort het beste bij dit festijn past. Over het algemeen geven de wat oudere feestgangers de voorkeur aan de traditionele ‘hoempapa’carnavalsklanken van weleer en dat is nou net de stijl die De Taverneboys omarmen. Overigens merken Jurgen en Piet wel dat er ook nog voldoende jongelui zijn die de ouderwetse carnavalsplaten van A tot Z mee kunnen zingen. Volgens Rood-Hit-Blauw platenbaas Ronald kan ‘Tante Kee’ het nog wel eens heel ver gaan schoppen. Alle ingrediënten die nodig zijn om het dak ervan af te laten gaan zijn aanwezig. Een heerlijke melodie met een simpele tekst die je na twee keer gehoord te hebben al mee kunt zingen. Pieter van Velzen is net zoals een groot deel van hun eigen repertoire verantwoordelijk voor het verhaallijntje. Het kost hem weinig moeite om een onderwerp te bedenken en het geheel op papier te zetten. Deze keer gingen
Jurgen en Pieter met hun plan naar SSR Studio in Oirschot.Hij kent als geen ander de klappen van de zweep als het gaat om het toevoegen van de juiste instrumenten én geluidjes. Uiteraard spelen de vrolijke accordeonklanken ook deze keer een hoofdrol. De Taverneboys hebben natuurlijk tijdens de talloze feesten die in de aanloop van carnaval gevierd worden gemerkt dat ‘Tante Kee’ zorgt voor hossende mensen en dat was nou precies de bedoeling. Overigens zijn Jurgen en Pieter niet alleen tijdens de carnavalsperiode druk met optredens. Ze worden steeds vaker geboekt voor feesten en partijen, maar ook voor het groeiend aantal Après-ski party’s dat ons land telt.
Uiteraard pakken de mannen in ‘Café Taverne’, waar Jurgen de eigenaar van is,
dikwijls de microfoon in de hand om de gasten te verblijden met gezellige muziek.
Als je wilt weten waar de Taverneboys binnenkort te bewonderen zijn, bezoek dan hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Taverneboys .