Sjoerd Pleijsier & Ids van der Krieke zingen over “Henk & Cor”

Een paar jaar geleden al lopend onderweg naar Albert Heijn kwam mij een schoolklas jongetjes Tegemoet, brugklassers vermoed ik. Eén van die jongetjes schreeuwde tegen een ander jongetje ‘homo!’. Ik schrok!

Homo is weer een scheldwoord. In mijn jeugd was dat ook zo, homo’s waren ‘viespeuken’. Door de jaren heen werden homo’s steeds meer geaccepteerd. Je zou het kunnen hebben over ‘de roze lente’. Het tij is echter alweer een tijdje
gekeerd. Homo’s liggen weer onder vuur. Aangezien ik veel homoseksuele vrienden, collega’s en kennissen heb, gaat discriminatie qua geaardheid mij erg aan het hart. Vandaar dit liedje “Henk & Cor”. Ik zing het samen met mijn collega Ids van der Krieke. Ids en ik werken veel samen en hebben al veel vaker samen liedjes opgenomen en ‘brengen’ ze vaak tijdens onze optredens.