Roykuh – Mijn tweede liefde

In 2005 begon Roykuh voor de grap met zingen. Omdat hij best veel positieve reacties op zijn zangtalent kreeg, gaf hij zich in 2019 op voor de Talentenjacht ‘Stanley Hazes zoekt the Voice’. Hij ging met de publieksprijs naar huis en mocht een eerste eigen single opnemen.

Met de lancering van deze feestplaat ‘Zoals ik wil’ groeide z’n naamsbekendheid in de regio Eindhoven. Roykuh organiseerde op een gegeven moment een evenement waarbij Frank Verkooyen ook als zanger geboekt was. Roykuh kwam in gesprek met Verkooyen en kwam er toen pas achter dat Frank ook producer was. De opbeurende woorden die Frank uitsprak over een eventueel vervolg op de zangcarrière van Roykuh resulteerde in een afspraak. Roykuh: ‘Tijdens het gesprek in de studio liet Frank mij een Duitstalig nummer horen waarvan hij dacht dit wel iets voor mij was. Tekstschrijver Wim Roeffen heeft het geheel vertaald in het Nederlands en bij het lezen van de tekst kwam ik erachter dat het ook nog eens op mijn eigen leven sloeg. Dat vond ik wel heel bijzonder.