Edwin E komt met een bijzonder nummer “Evenwicht Wankelt”

Edwin E komt met een speciale single “Evenwicht wankelt”, die origineel uit de jaren 90 komt en destijds opgenomen is door de band ‘Wat let ow”. Edwin, die de boekingen deed voor deze band, heeft altijd veel steun gehaald uit dit nummer wanneer hij door een moeilijke periode ging.

Na het overlijden van zijn moeder kwam Edwin weer in zo’n moeilijke periode
terecht en besloot een paar jaar later de studio in te gaan om het nummer “Evenwicht Wankelt” zelf op te nemen. Edwin zong het wel eens tijdens optredens als men dat vroeg maar officieel is het nummer nooit uitgebracht. Wel is het destijds ingezonden naar het, Streektaalfestival Plat Gespöld en belande zelfs in de top 3 van de Gelderse Kleiroze.
Nu, vooral in deze donkere dagen, is dit juist misschien wel een nummer waar vele mensen steun uit kunnen halen. Dat is ook mede de beweegredenen geweest voor Edwin om het opnieuw uit te brengen in een eigen versie, in samenwerking met de band Moonyard. Deze single is in de IBeat Studio te Zelhem bij producer Jeroen Muller opgenomen en samen met de muzikanten Stef Woestenenk, Henk Buiting, Ronald Buiting, Gerton Eijkelkamp en Hans Hoog Stoevenbelt is “Evenwicht Wankelt” een prachtig nummer geworden. Ook is er een prachtige videoclip bij gemaakt die het verhaal ook nog eens laat zien en zeker de moeite waard is om te bekijken.