Arjan Plat & De Partners In Crime onder de boom!

Een half uur schrijven, een half uur repeteren en dan live op televisie een nieuwe single spelen. Het jaagt menig artiest schrik aan maar voor Arjan Plat & De Partners In Crime is het precies hoe hun single “Santa’s Back In Town” is ontstaan!

Als het gaat om Engelse vertalingen van piratenhits, is er één naam die er met kop en schouders bovenuit steekt: Arjan Plat. Sinds 2020 maakt hij grote indruk met zijn muzikale project “…Maar dan Engels”, waarbij hij bekende Nederlandse piratenhits omtovert tot Engelstalige pareltjes. Zijn singles “Walk Away” (vertaling van Jannes’ hit “Ga Maar Weg”), “My Guardian Angel” (unieke cover van Mieke’s “Mijn Engelbewaarder”) en “Cabin Near The Bridge” (de Engelse versie van Wies Cavé’s “Huisje Bij De Brug”) worden nog steeds veel aangevraagd bij radiostations in het hele land. Live treedt Arjan regelmatig op met zijn muzikale vrienden Jan de Vrieze en Noah Sipma. Onder de naam Arjan Plat & De Partners In Crime scoorden ze landelijk hoge ogen toen hun live uitvoering van “My Guardian Angel” bij RTV Drenthe werd opgepakt en uitgezonden werd op NPO 1 /WNL in het programma “Goedemorgen Nederland”. Het nummer heeft inmiddels meer dan 1.000.000 streams bereikt, verspreid over meerdere platformen. Toen Arjan last minute werd gevraagd om samen met zijn Partners In Crime een optreden te verzorgen in de kerstspecial van Het Artiesten Festival besloot hij om, geheel in traditionele Arjan Plat stijl, een oude piratenklassieker te pakken en deze om te zetten in het Engels. In minder dan een half uur schreef hij een Engelse tekst op het nummer “Ring Ring Ring” van Vader Abraham en noemde deze “Santa’s Back In Town”. Gezien de drukke agenda hebben ze de avond voor de opnames van de kerstspecial welgeteld een half uurtje kunnen repeteren. Het optreden volgde en er werd ontzettend goed gereageerd op het nummer. De multi-track opname van dit optreden werd naar Martin Sterken gestuurd en hij maakte er een radiomix van. Tussen de bedrijven door werd er door ToffeClips.nl een live videoclip bij geschoten in Partycentrum Gossen Stadskanaal en daarmee was daar ineens, ongelofelijk last-minute en compleet onverwacht, de nieuwe live single van Arjan Plat & De Partners In Crime getiteld “Santa’s Back In Town”. Het nummer is nu GRATIS beschikbaar via www.ArjanPlat.nl/santa en verschijnt binnenkort op alle bekende portals. De videoclip kun je uiteraard vinden op YouTube! Namens Arjan Plat, Jan de Vrieze en Noah Sipma hele fijne feestdagen gewenst en tot volgend jaar!