Wordt nieuwe versie van ‘Mijn beste vriendin’ de doorbraak van Denise van Boxtel?

Voor de 15-jarige Denise van Boxtel kan haar bewerking van Mieke’s evergreen ‘M’n beste vriendin’ zo maar leiden tot haar doorbraak. Denise weet al vanaf haar derde levensjaar dat zingen haar favoriete bezigheid is.

Ondanks haar nog jeugdige leeftijd heeft ze al zeven singles op naam staan en heeft redelijk wat optredens mogen verzorgen. Haar laatstverschenen single ‘Slapen doen we samen’ dateert uit 2022. Daarna bleef het een tijdje stil rondom haar, maar daar komt met deze release, die door Joos van Leeuwen is geproduceerd verandering in. Denise nam vanwege veel positieve
verhalen over Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw contact met hem op of hij haar in zijn stal onder wilde brengen. Omdat Ronald ondertussen veel ervaring heeft met jonge talenten zag hij een samenwerking met haar wel zitten.
Denise: ‘Het idee om dit liedje onder handen te nemen is afkomstig van de neef van mijn grootste fan Opa Piet. Hij brengt me altijd naar vocal coach Kirtsen Michel waar ik zangles van krijg. Daarnaast is hij ook de chauffeur als ik moet optreden. Nadat ik het nummer had beluisterd had ik m’n twijfels omdat het een heel traag lied was. Ik besprak dat met Kirsten en zij dacht daar heel anders over. Omdat zij veel samenwerkt met producer Joos van Leeuwen bracht zij Denise met hem in contact. Joos had wel een idee om mij te overtuigen dat dit best een mooie single kon worden. Hij heeft het tempo verhoogd, moderne instrumenten toegevoegd én het geheel 1 minuut ingekort. Het is op die manier een echts volks nummer geworden waar ik heel erg tevreden mee
ben.’
Op zondag 5 november 2023 is Denise 1 van de deelnemers die meedoen aan de voorrondes van de Star Talentenjacht Tour. Dit spektakel vindt plaats bij Bar Spot in Spijkenisse. Uiteindelijk hoopt ze natuurlijk om in de grote finale op zondag 17 maart 2024 met een felbegeerde prijs huiswaarts te keren.
De cd-single ‘M’n beste vriendin’ is vanaf 1 november 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Max Baars, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Denise van Boxtel… ‘M’n beste vriendin’ ….