Stilstaan geen optie bij nieuwe single van Wimmie Bouma.

‘Het was tijdens een optreden in een voetbalkantine, toen er een lied voorbijkwam waarop de meiden direct op de tafel stapten en een dansje maakten’, vertelt Wimmie. ‘Ik dacht, daar ga ik iets mee doen’. Martin Sterken maakte de Nederlandse tekst, produceerde de single en vanaf heden is Cowboy Cumbia overal te beluisteren.

Niet dat Wimmie Bouma als cowboy door de straten van Zwolle rijdt, hij is trots op het eindresultaat. ‘Het is een lekker swingend nummer geworden’, vertelt de zanger die voor de videoclip zijn nichtjes wist te charteren. Zij doen de speciale bijbehorende dansjes in de videoclip. ‘Het zou leuk zijn als over een tijdje heel Nederland de ‘Cowboy Cumbia dansjes’ kennen en massaal meedansen en zingen’, vertelt een enthousiaste Wimmie, die voor dit interview zijn cowboy hoed heeft opgezet. Voorlopig gaat die nog niet af.