Ruud Zwaan – Dit is goud

Ruud Zwaan staat in de regio van z’n woonplaats Halsteren al jaren bekend als een entertainer die goed feestjes kan bouwen. Omdat hij al langer met het idee in z’n hoofd liep om een keer een eigen single op te nemen ging hij op onderzoek uit om erachter te komen hoe dat allemaal in z’n werk zou gaan.

Via een bevriende collega-artiest kreeg hij de tip om met producer Joris van Dijk (Sonic Solutions) contact op te nemen om zijn wensen kenbaar te maken. Daar heeft Ruud geen gras over laten groeien en na een kennismakingsgesprek met Joris werd duidelijk dat Ruud op zoek was naar een dansbaar lied met een leuk onderwerp. Daarvoor werd tekstschrijver Hans Louws benaderd. Hij nam vervolgens telefonisch contact met Ruud op waar het lied over moest gaan. Louws heeft zijn creatieve brein laten werken en al snel kwam hij met ‘Dit is goud’. Het team van Sonic Solutions heeft het arrangement zo weten te verpakken dat je er meteen vrolijk van wordt.