Nieuwe single van de Pietenkidz met Luna Sabella speciaal voor Ozosnel

De Pietenkidz en Luna Sabella, bekend als winnares van het Junior Songfestival 2022, presenteren de nieuwe single en videoclip “Ozosnel”. Een super vrolijk Sinterklaaslied over het coolste paard van Sinterklaas, Ozosnel.

Sinds 2019 heeft Sinterklaas een nieuw paard, omdat zijn trouwe Amerigo in dat jaar met pensioen is gegaan. In de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal, uitgezonden bij de NPO, is duidelijk geworden dat de goed heiligman een nieuw paard heeft. Zijn nieuwe schimmel heeft de naam ‘Ozosnel’, bekend van ‘Hoor de wind waait door de bomen’.

Vorig jaar brachten de Pietenkidz al het nummer “Dat paard van Sinterklaas” uit, samen met Ron Boszhard. Dit nummer gaat over het paard van Sinterklaas dat bij opa in de gang staat. Dit jaar wilden de Pietenkidz wel weer graag een nummer zingen over Ozosnel. Na het succes van het nummer ‘Dans voor Sinterklaas’ met Ayana, winnares van het Junior Songfestival 2021, is Luna Sabella gevraagd of ze een Sinterklaasliedje wilde opnemen met de Pietenkidz. Luna Sabella stond hier positief tegenover en zo is het nummer ‘Ozosnel’ dit jaar opgenomen.

Een supervrolijk meezing-liedje, waar in de clip ook de enige echte Ozosnel te zien is. Bij manege Any Dale in Muiderberg is een groot deel van de videoclip opgenomen, met Ozosnel op stal. Stel dat Ozosnel zou kunnen praten, wat heeft hij dan allemaal te vertellen. Zou het gaan over wat hij beleeft met Sinterklaas of vertelt hij de kinderen welk cadeau ze zullen krijgen op pakjesavond? Dat is waar het nummer over gaat.

Album vol Sinterklaasliedjes
Dit jaar verschijnt er een album vol met de leukste Sinterklaasliedjes. Daarop staan natuurlijk het nummer ‘Ozosnel’ en het Nationale Sinterklaaslied 2023 “Handjes in de Lucht”. Maar er zijn ook een aantal traditionals te beluisteren, zoals “Piet ging uit fietsen”, “Sinterklaas is Jarig” en “Hoor wie klopt daar kinderen?”. Daarnaast staan er ook een aantal verrassende nieuwe nummers op, zoals “Mee naar Spanje”, “Ik wil Kadootjes” en “Pietengirl”.

Handjes in de Lucht het Nationale Sinterklaaslied 2023
In oktober brachten de Pietenkidz het derde Nationale Sinterklaaslied uit, met de titel “Handjes in de Lucht”. Een vaste traditie, welke door veel scholen en intochten omarmd wordt. Met het Nationale Sinterklaaslied zoeken de Pietenkidz de verbinding en brengen het feest terug naar de mooie Sinterklaastraditie die er is in ons land. De zestien Pietenkdz zijn de superfans van Sinterklaas en willen alle kinderen verbinden met het Nationale Sinterklaaslied. Inmiddels heeft het eerste Nationale Sinterklaaslied “Juichen voor de Sint” meer dan 1 miljoen views behaald.