Debuut single voor Johnny “Rode Rozen”

Johnny van Duinen werd geboren in Drachten en groeide op in een muzikale familie. Zijn moeder zong ook altijd en dan vooral nummers van BZN. Thuis en op het werk stond de radio altijd aan op de piratenzenders.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Johnny hierdoor een enorme fan geworden is van zanger Rommy, een Friese legende, ook wel de stem van de Friese wouden genoemd. Binnen zijn vriendenkring werd vaak aan Johnny gevraagd om te zingen en doordat samen vele piratenfestivals werden bezocht, breidde de vriendenkring zich uit met mede liefhebbers, ook buiten de grenzen van Friesland.. Zo maakten steeds meer mensen kennis met het stemgeluid van Johnny, Johnny werd veelal werd gevraagd om in het café liedjes te zingen uit het repertoire van Rommy. Doordat hij singels kwam kopen voor zijn eigen piratenzender in de winkel van
Gooitzen de Haan, die tevens eigenaar is van STG producties, werd hem de vraag voorgelegd
of hij eventueel belangstelling had om zelf een singel op te nemen en daar had Johnny wel
oren naar.
Het idee was geboren, er werd contact gelegd met producer Sietse Haarsma en zo is het
nummer “Rode Rozen” ontstaan. En als klap op de vuurpijl de bonustrack “Ik heb de kop niet
staan naar werken”
Voor Johnny was dit een geheel nieuwe ervaring, omdat inzingen in een studio een hele
andere discipline vergt dan zingen op het podium.