Bizarre Single over de onzekerheid van morgen – Michiel van de Stadt & Luc Burghout

1 december aanstaande komen Michiel van de Stadt (26), die door zijn kanker terminaal ziek is, en Luc Burghout (25) die de onzekere morgen meerdere malen vanaf de zijlijn heeft aanschouwd, uit met een nieuwe single, genaamd: ‘Als het dan toch zo is’.

Zij willen Nederland laten weten hoe belangrijk het is om van elke dag te genieten, aangezien morgen niet zeker is.

“Wetend dat de dood op je wacht, hoe ga je hiermee om?

Het lied: ‘Als het dan toch zo is’ is geschreven naar aanleiding van de verhalen van twee jonge mannen met twee unieke, buitengewone ervaringen. Een van deze mannen is Giel (Michiel Van De Stadt), die dagelijks geconfronteerd wordt met de onzekerheid van leven die zijn kanker met zich meebrengt. Dag in dag uit in het ziekenhuis te vinden, niet wetend wat dit met zich meebrengt en of morgen wel haalbaar gaat zijn. De ander van deze mannen is Luc Burghout. Luc heeft deze onzekerheden vanaf de zijlijn aanschouwd en weet, net als Giel, hoe belangrijk het is om van de kleine dingen te genieten gezien je nu leeft, en niet weet wat er je morgen te wachten staat.

De boodschap die zij willen overbrengen aan Nederland met deze song is dat het niet nodig is om je te laten leiden door constante zorgen of iets als stress. Er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken. Iedere ochtend zou een moment van dankbaarheid moeten zijn. Het genieten van de kleine dingen is waar het in dit leven om draait.

Deze song is een statement om men tot realisatie te brengen wat er nou écht belangrijk is.”