BenooZ ; Zij is het refrein.

Op 18 oktober was de release van de elfde single van de Putse muzikant Ben van Hoof alias BenooZ. Een intro couplet bridge en refrein, het zit allemaal in de nieuwe single van BenooZ met de aparte titel “Zij is het refrein”.

Het liedje gaat over een vrouw die BenooZ vergelijkt met een refrein. Het refrein is toch wel het belangrijkste deel van een liedje en dit gaf Ben de inspiratie om een dame het refrein te noemen. Van de nieuwe single “Zij is het refrein ” is de tekst en muziek wederom geschreven door Ben.

Ook heeft hij alle gitaar en keyboard partijen zelf ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”. De drumpartij is ingespeeld door zijn vaste studiodrummer Marc Eshuis en de zang is opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook weer samen met Bianca Folkers het koorwerk heeft ingezongen. Wederom is het Ben gelukt om weer een totaal ander liedje te maken dan al zijn vorige singles. Zijn laatste single “Einde verhaal ”was een lekkere slow blues en “Zij is het refrein” is een echt vet rocknummer aldus Ben. Scheurende gitaren en een jankende Hammond vreemde modulaties en een apart akkoordenschema het is allemaal weer terug te horen in zijn nieuwe single.

De videoclip is gemaakt door studioFredbaaren.nl die ook al alle andere videoclips van BenooZ heeft gemaakt. De hoofdrol is dit keer voor Jente de Kok een nichtje van Ben en toen hij hoorde dat zij ging studeren aan de toneelschool in Tilburg kreeg zij al snel de vraag van “Ome BenooZ” of zij in de clip wilde spelen. Jente was meteen erg enthousiast en wist leuke plekken in Tilburg waar dit zou kunnen worden opgenomen. De andere opnames van BenooZ zijn gemaakt bij Titurel in Putte wat de woonplaats van Ben is. Titurel was vroeger Bieduinenhof en dit was destijds een medisch bejaardenhuis. Nu is Titurel een woonlocatie voor mensen met een beperking. De mensen wonen en werken daar in een prachtig onlangs verbouwen gebouw. Stichting Titurel biedt op waarde gestuurde langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking.

“Zij is het refrein” de nieuwe single van BenooZ ,een liedje waarvan je zeer zeker niet alleen naar het refrein moet luisteren maar ook naar het intro, couplet en bridge. Meer info over BenooZ en zijn studio “Muziekstudio Nose “ zijn te vinden op facebook.