Nieuwe single Harm Rikken ‘Wat Je Ziet Is Wat Je Krijgt’

Harm Rikken vaart met ‘Wat je ziet is wat je krijgt’ een nieuwe koers! Muziek is bij de uit Tiel afkomstige zanger Harm Rikken al vanaf zijn prille jeugd als een rode draad in zijn leven aanwezig.

Niet voor niets was de muziekles op de lagere school zijn favoriete lesuur. Harm werd door zijn muzikale familie en zijn muziekleraar aangestuurd om hier vooral in door te gaan. Hij volgde pianolessen en was al snel te vinden op het podium. Tijdens een talentenjacht wordt Harm gekozen om als tourzanger samen met Tim Immers en Mike Starink mee te reizen bij de populaire
Mega Party Hitkrant Roadshow. Na deze ervaring was Harm toe aan een nieuwe uitdaging en toerde samen met de Nederpopcoverband “Het Pact” door het land. In 2007 lanceert hij z’n eerste single ‘Zomer in Zweden’. Omdat het nummer vaak te horen was op de landelijke- en regionale radiozenders dook hij vaker verschillende studio’s in om nieuw materiaal op te nemen. De laatste single ‘Door mijn ogen’ dateert uit 2015 en daarna bleef het stil tot nu. Bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt nu zijn verrassende nieuwe single ‘Wat je ziet is wat je krijgt’.

Harm: ’De opnames vonden plaats bij Mark Music Productions in Eelde. Ik ken Mark Pepping vanuit de muziekwereld en stuurde hem in eerste instantie een berichtje met de vraag of hij een Spaanstalig nummer liedje wilde vertalen. Omdat Mark heel toevallig samen met Rick Lammers een liedje had geschreven stelde hij voor om de demo te beluisteren. Deze klonk al veelbelovend en stemde in om het nummer verder uit te werken. We hebben samen ideeën uitgewisseld qua geluid en omschrijf de single als een uptempo Nederlandstalige pop met een volks randje. Op die manier komt de aandacht meer bij gezelligheid te liggen. De tekst is bovendien gemakkelijk mee te zingen. Vanwege de vele positieve verhalen over Rood-Hit-Blauw producties nam ik contact op met Ronald Visch. Ik werd hartelijk ontvangen op z’n kantoor in Nijkerk en na een helder gesprek heb ik besloten om met hem in zee te gaan.’
De CD-single ‘Wat je ziet is wat je krijgt’ is vanaf 25 oktober 2023 verkrijgbaar. De bijzonder mooie videoclip is opgenomen door Fred Baaren (https://studiofredbaaren.nl/) en zal te zien zijn op diverse stations en kanalen.