Feestzanger René herkent zich in de tekst van ‘Wat maakt dat nou uit’

Feestzanger René heeft met zijn nieuwe single ‘Wat maakt dat nou uit’ weer een kneiter van jewelste in handen. Het is een hedendaagse bewerking van het gelijknamige lied van Willen Duyn. Zijn vaste producer Kees tel heeft de track omgebouwd tot een opzwepend feestnummer die niet alleen in Nederland, maar ook in België onder de aandacht wordt gebracht.

Nadat René met zijn kameraad/ cameraman William ten Kate een bezoek bracht aan een groot aantal Belgische radiostations wordt hij door een aantal op voeten gedragen. Als Rene dan spontaan op bezoek komt wordt de programmering aangepast en wordt zijn complete oeuvre gedraaid.

René: ‘Willem Duyn kwam ook uit Haarlem. Ik ben daar ook geboren en heb daar tot mijn 21ste gewoond. Ondertussen woon ik al een hele tijd in het Brabantse Herpen, maar heb toch nog steeds een band met Haarlem. Dat is ook de reden dat mijn vertrouwde cameraman William ten Kate voor de clip de leuke plekjes van Haarlem mooi in beeld gebracht. Toen in ‘Wat maakt dat nou uit’ voor de eerste keer hoorde herkende ik me in de tekst. Mijn ouweheer had andere dingen voor mij voorbestemd. Hij wilde graag dat ik zijn bedrijf over zou nemen. Ik had echter andere plannen en wilde graag vrachtwagenchauffeur worden. Dat is toen behoorlijk geëscaleerd. Daarnaast ben ik ook iemand die geen kapsones heeft en leven als een vorst spreekt mij ook erg aan. Al met al een lied met inhoud. Ik ben ook reuze benieuwd naar de reacties die deze plaat ongetwijfeld op zal leveren. Naast een promotietoer in Nederland breng ik ook weer een bezoekje aan België. In het weekend van 10 november t/m 13 november ga ik samen met William ten Kate weer naar onze zuiderburen om deze single onder de aandacht te brengen. Ik heb overigens nog heel veel leuke ideeën op de plank liggen die ik de komende jaren uit wil werken. Met andere woorden….men is nog lang niet van mij af.’