Bowe – Achtbaan

De Arnhemse singer songwriter Bowe heeft al een lange staat van dienst. Enkele hoogtepunten tot nu toe zijn de recente samenwerking met Rolling Stones toetsenist Chuck Leavell, die we ook bijvoorbeeld kennen van de kenmerkende pianopartij van Drops of Jupiter van Train en het legendarische Unplugged album van Eric Clapton.

Daarnaast behaalde Bowe in 2020 de derde plek in De Verrukkelijke 15 met Leo Blokhuis en Rob Stenders op NPO Radio 2 met zijn nummer Tired of giving good things up. Dankzij de support van met name Rob Stenders en Giel Beelen, belandde de single op de playlist van zowel NPO Radio 2 als Radio Veronica. Ook Gerard Ekdom draaide het nummer regelmatig in zijn ochtendshow op Radio 10.
In 2019 nam Bowe het nummer Laat me Leven op met het filharmonisch orkest van Praag, dat eerder een Grammy won voor de samenwerking met Adele.
In 2018 bracht Bowe zijn eerste Nederlandstalige release uit, genaamd Rum Cola. Het nummer werd een miljoen keer gestreamd op Spotify.
Nu is Bowe terug met een nieuwe Nederlandstalige single genaamd Achtbaan. Het liedje vertelt het levensverhaal van een artiestenkoppel dat het grootste deel van hun leven samen op het podium gestaan heeft. Ze gaan letterlijk door tot het bittere end. Zij sterft in het harnas op het podium.
Het verhaal is zijdelings gebaseerd op een muzikantenkoppel dat Bowe (Boudewijn de Jong) kent. Het stel trad samen 150 keer per jaar op bij bruiloften en partijen. Een paar jaar geleden lag de man plotseling in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gelukkig is hij weer volledig hersteld en treden ze nu weer samen op. Alleen geen 150 keer per jaar meer. Dat sloot voor Bowe ook aan bij een actueel maatschappelijk thema waarbij mensen steeds vaker hun fysieke en mentale gezondheid in de gaten houden en af en toe nee durven zeggen tegen bepaalde dingen.
Los van een triest einde, is Achtbaan een lekker sing along pop liedje.