Billy Dans doet niet ‘Decadent’

Billy Dans brengt met ‘Decadent’ weer een heerlijke, vrolijke track uit zoals we van hem gewend zijn. Ondanks dat de titel wellicht anders doet vermoeden, is deze single helemaal niet zo decadent als deze in eerste instantie lijkt. In ‘Decadent’ bezingt Billy hoe zijn leven de afgelopen jaren is veranderd, maar dat hij desondanks wil vasthouden aan zijn afkomst. 

Billy: “Vroeger was ik in De Jordaan veel op straat te vinden. Vrijwel alle kinderen kenden elkaar wel omdat onze ouders hard moesten werken, de huizen klein waren en we dus veel op straat speelden: van potjes voetballen tot ander kattenkwaad. Door de jaren heen kwam ik vanwege mijn werk en mijn brede sociale kring ineens op zo veel meer plekken, wat er ook voor heeft gezorgd dat ik in aanraking kwam met allerlei verschillende mensen uit verschillende milieus en met een andere opvoeding. Superleuk, maar het maakt je ook heel bewust van je eigen achtergrond en bepaalde sociale normen waar je zelf niet aan gewend bent.”

Door deze realisatie kwam Billy ook op het idee om hier iets mee te doen. “Iedereen kent dat gevoel wel dat je je ergens in eerste instantie niet thuishoort, en daardoor in nieuwe en soms ook grappige situaties terecht komt. Daarnaast wilde ik graag weer een vrolijke, up-tempo plaat uitbrengen. Volgens mij is dat met ‘Decadent’ wel gelukt!” aldus Billy.