Bennie Beenham en De Tappers blazen Normaal-klassieker nieuw leven in.

Feestduo Bennie Beenham heeft de handen ineen geslagen met de Brabantse carnavalsact De Tappers voor de nieuwe single Bier Bier Bier. Het nummer is een bewerking van de Normaal-klassieker die de Achterhoekse band in 1977 uitbracht in samenwerking met Johnny Hoes.

“We kwamen het nummer tegen op YouTube en wisten meteen dat we hier een moderne versie van wilden maken”, laten de mannen van Bennie Beenham weten.

Voor de vocalen werden De Tappers ingeschakeld. “Welke act is er nu beter om een nummer mee uit te brengen dat Bier Bier Bier heet, dan een act met de naam De Tappers.” Het nummer Broodje Balkan van De Tappers werd in 2022 door BN DeStem, het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad verkozen tot het beste carnavalsnummer van dat jaar.

Het nummer is geproduceerd door Robin Veldman (Caro Emerald, Ava Nova, Mojo Fyre, EZG, Steen) met Thomas Heikoop (Suzy V) op trompet, Roy-Victor Seriese (Pineapple Kid) op gitaar en Wieger Hoogendorp (Goldband, Sophie Straat) op accordeon. De mix en master werden gedaan door Killing Skills. De regie en edit van de videoclip werden gedaan door Chris Pedis @ Highscaler Studios met camerawerk van Savas Tubbing. Het nummer wordt uitgebracht via het nieuwe label Hollandse Drop. Vrijdag 13 oktober sluit Bennie Beenham de Club 3voor12 Den Haag clubtour tijdens de Haagse Popweek af in het Paardcafé.

Bennie Beenham is een Haagse dj-act en staat bekend om zijn energieke optredens waarbij zowel eigen materiaal als de grootste hits en meezingers voorbij komen. Het duo werkte al samen met onder andere K-Liber, Barry Fest, Elias van Hees en Barry Badpak. Hiermee kreeg het duo veel media-aandacht en op Spotify werd de muziek al bijna twee miljoen keer gestreamd. Quarantaine Carnaval werd genomineerd voor de Carnavalskraker 2021-verkiezing georganiseerd door BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Lam Zijn Is Logisch stond op de playlist bij RADIONL en werd genomineerd als Carnaval hit van 2023 door onder andere Sterren NL, RADIONL en TV Oranje.