Nieuwe single Yens – Gevangen

Yens is een singer-songwriter en brengt Nederlandstalige levensliedjes met een vleugje pop. Yens groeide op in Rotterdam en werd van jongs af aan al aangetrokken door muziek maar koos daar uiteindelijk niet voor.

Hij pakte zijn gitaar pas weer in de tijd van Covid. Terwijl alles even stil lag, vond Yens zijn passie voor het vertellen van verhalen en het uiten van emoties door middel van muziek. Zijn teksten zijn eerlijk en oprecht, en hij laat zich graag inspireren door zijn eigen levenservaringen en dat van anderen. Met zijn eigen stemgeluid en meeslepende melodieën weet Yens je mee te nemen op een emotionele reis door de ups en downs in het leven. Zijn liedjes zijn herkenbaar en troostend, maar ook hoopvol en inspirerend.

Zijn nieuwste single “Gevangen” lag al een tijdje op de plank maar Yens twijfelde om hem uit te brengen. Uit het hart met misschien wel een confronterende tekst schreef Yens dit nummer na een wat lastige periode waarin gevoel, ervaringen en gedachten samen kwamen. “Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je je nog in een bepaalde situatie bevindt als je de eerste woorden op papier zet, soms komt het pas maanden of zelfs jaren erna. Ik schreef dit nummer in ieder geval vanuit beide kanten, mijn verhaal kan net zo goed voor de ander gelden. Gevangen zitten in zekerheid kun je heel lang volhouden, sommigen zelfs heel hun leven. Wat je daarmee doet is aan jou! Ieder heeft en maakt zijn of haar eigen keuze. En dat is helemaal prima! Het belangrijkste is dat je er zelf gelukkig mee bent”. Voor Yens is zijn verhaal nu verteld, het is de wereld in voor iedereen die dit wilt ontvangen.