Nieuwe single Betsie Zarkema ‘(En Strax Ga Ik Naar Huis) Op M’n Ouwe Fiets’

Betsie Zarkema uit Stroe is een getalenteerde zangeres, tekstschrijfster en componiste die al jarenlang ervaring heeft als frontvrouw van de band ‘The Way Home’.

Opgegroeid in een gezin met drie kinderen waarin muziek een belangrijke rol speelde, haar vader speelde accordeon en kocht een orgel waar het hele gezin op leerde spelen. Naast haar eigen nummers die ze componeert, heeft ze ook voor andere artiesten geschreven waaronder Aaron Asbury en realityster Louisa Janssen.

Inspiratie komt soms op de meest onverwachte momenten. Deze keer kwam het tijdens een slapeloze nacht: Zij begon te spelen op haar gitaar en in de nachtelijke uurtjes schreef zij het nummer ‘(En strax ga ik naar huis) Op M’n Ouwe Fiets’. Wat zij met deze compositie wil zeggen is ‘Carpe Diem’ ofwel Pluk De Dag.

Het resultaat was zo bijzonder, dat in samenwerking met producent Roy Otters werd besloten er een single van te maken. Een heel apart, spontaan nummer dat in de Nederlandstalige scene weleens buitengewoon zou kunnen scoren.