John Heesakkers komt met “Layla 2.0”

Voor John Heesakkers zag de promotiecampagne van z’n in februari 2023 gelanceerde single ‘Kom en kus me lieve schat’ er compleet anders uit dan hij had gepland.

Hij ging namelijk vanwege schouderklachten naar de dokter en vroeg meteen even naar de longen te kijken omdat deze soms raar voelden. In eerste instantie was er niets waarneembaar, maar voor de zekerheid werden er toch foto’s gemaakt. Daaruit bleek dat hij longkanker had en besloot men een stukje van de desbetreffende long te verwijderen. Onlangs is hij door de scan gegaan en alles ziet er goed uit. Hij hoeft daarom geen chemokuur te ondergaan en kan zich nu volop richten op z’n nieuwe single “Layla 2.0”
John: ‘Eigenlijk is het een 2.0 versie van dezelfde single die ik 6 jaar geleden uitbracht. Ik had er
destijds meer van verwacht, maar dat viel een beetje tegen. Inmiddels heb ik een veel groter bereik en vond het tijd om deze plaat in een nieuw verfrissend jasje te steken. Ik ben daarvoor wederom naar producer Bryan Stelten gegaan omdat we de eerste productie samen hadden gemaakt. Aan de tekst, die ik zelf had geschreven, is niets veranderd. Het arrangement is door de toevoeging van vrolijke accordeongeluiden, die net zoals m’n vorige single zijn ingespeeld door Dominique Paats, behoorlijk opgekrikt. Daarnaast is er een stukje instrumentaal in verwerkt én past de moderne sound beter bij deze tijd. Wat ook bijzonder te noemen is dat de basis van de videoclip exact hetzelfde is als de eerste. We hebben dezelfde locatie gebruikt, maar door de jaren heen zijn de technieken van filmen erg verbeterd. De beelden heb ik samen met mijn zoon geschoten en het resultaat mag er best zijn’.
Natuurlijk komt deze single ook weer uit onder het label van CD Hamster Music