Het IJssel Duo komt met Partymix op “Drommelse Jongen”

Omdat “Drommelse Jongen” van Het IJssel Duo, na de lancering 16 jaar geleden, nog steeds regelmatig voorbijkomt bij veel Nederlandstalige radiostations, bespraken Arnold en Marianne met hun producer Martin Sterken om hun fans een groot plezier te doen met een hedendaagse versie van deze klassieker die op Spotify al meer dan een half miljoen keer gestreamd is.

Martin vond dit een strak plan, want de kans dat iemand anders dit ook zou kunnen doen is meer dan aanwezig. Zeker in deze tijd waarin de éne na de andere cover van liedjes uit het verleden verschijnt. De compleet vernieuwde band is voorzien van de modernste technieken zodat deze weer vele jaren gebruikt kan worden.
‘Drommelse Jongen’ is tot nu toe de grootste hit van Het IJssel Duo. Als ze tijdens optredens het
podium betreden zingt het publiek altijd spontaan ‘Drommelse Jongen’. Dat zal op 1 september bij het Mega Piraten Festijn in Oldebroek ook zeker weer gebeuren. Het heeft overigens wel even geduurd voordat Het IJssel Duo op muzikaal gebied iets van zich hebben laten horen. Nadat het
coronagebeuren eindelijk verdwenen was kreeg Arnold problemen met zijn rug. Uit onderzoek bleek hij een hernia en een wortel zenuwvernauwing te hebben. Hierdoor kwamen hun optredens
grotendeels stil te liggen. Bijna een jaar geleden kreeg Arnold een spuit die veel problemen oplosten, maar ook nieuwe complicaties opleverde. Sindsdien heeft hij weinig gevoel meer in een been én heeft hij last van een klapvoet. Volgens de artsen is dit tijdelijk en zullen deze klachten vanzelf verdwijnen. Arnold hoopt dat dit voor 15 oktober het geval zal zijn. Dan vindt namelijk hun uitverkochte fanclubmiddag plaats op een grote rondvaartboot. Het initiatief van dit evenement wordt altijd genomen door de fanclub zelf. Dit jaar zijn er gastoptredens van Wimmie Bouma, Antoon Wolters en Jolanda ten Hoven.