Danny Mirror aka Eddy Ouwens komt na lange tijd nog eenmaal met single ‘For All Unborn’

Eddy Ouwens is één van Nederlands meest succesvolle producers/componisten. In de jaren ’60 startte hij zijn carrière als zanger bij de Rotterdamse groep “The Eddysons”.

Nadat hij in 1969 de groep verliet kreeg hij het aanbod om voor de VARA als DJ te gaan werken, zo presenteerde hij 2 seizoenen het populaire muziekprogramma “POPZIEN” waarin hij artiesten ontving als Abba – Rod Stewart – Mud – The Eagles – Lynsey de Paul – Shakin’ Stevens e.v.a.

Zijn grote wens was echter het componeren en/of produceren van artiesten/ groepen, het was de start van successen met o.a. The Shoes – Jackpot – Ria Valk – Thijs Van Leer – André Hazes – Willy Alberti – Bolland & Bolland – Mac & Katie Kissoon – Gerard Cox – Middle of the Road – Petula Clark – Hans Vermeulen e.v.a

Als enige Nederlander was hij 2x ( mede) verantwoordelijk voor 2 ESF overwinningen: In 1975 met Teach In en in 1985 met Bobbysocks ( voor Noorwegen). In 1977 scoorde hij een miljoenen hit als Danny Mirror ” I Remember Elvis Presley ” enige jaren later maakte hij met de originele backinggroep van Elvis Presley “The Jordanaires” het succesvolle album “50X The King”. Voor zijn werk ontving hij een Koninklijke onderscheiding, zijn levensverhaal verscheen als boek “Van Hitmiljonair tot Schuldsanering”

Eddy besloot enige jaren geleden geen opnames meer te maken als Danny Mirror, maar inmiddels is hij al anderhalf jaar getroffen door een extreme vorm van LongCovid en ontdekte hij dat zingen als een soort medicijn kan werken. In samenwerking met topproducer John Sonneveld nam hij nog één keer een Danny Mirror single op : FOR ALL UNBORN, een compositie van Eddy en Ad van Olm.