Bernard van Mourik komt met single “Ik heb niks met jou te maken”

In de muziekwereld komt het wel vaker voor dat artiesten na een aantal wisselingen van opnamestudio’s terugkeren naar de plek waar het allemaal begon. Die keuze maakte Bernard van Mourik vorig jaar al met de lancering van ‘En de rest dat laat me koud’.

Het was Nelis Heesbeen die hem aanmoedigde om weer met producer Roy Otters van ANRO
Productions contact op te nemen omdat de kwaliteit die hij levert er enorm op vooruit was gegaan.
Omdat Nelis ook aangaf dat Bernard muzikaal gezien het roer een keer om moest gooien, vond er in Huize van Mourik een ware zoektocht plaats. Na vele clips te hebben bekeken bleek dat zowel
Bernard als zijn vrouw Heidi wel heil zagen in een hedendaagse versie van de Renée de Haan’s ‘Ik heb met jou niks te maken’. Deze plaat, die in de beginjaren ’90 verscheen, kon volgens hen wel een nieuw jasje gebruiken. Bernard: ‘Het is inderdaad heel iets anders dan de rustige nummers die ik normaal zing. Op het moment dat ik Roy vertelde dat ik graag een moderne versie wilde hebben van ‘Ik heb met jou niks te maken’ kwam er bij hem al een glimlach op z’n gezicht. Hij riep meteen dat hij daar wel iets mee kon. Natuurlijk spelen de accordeonklanken, waar Roy bekend om staat, een belangrijke rol in deze gezellige volle productie. Ik zeg vaak “alles in het leven is een gok” en hoop dat deze plaat een hitje gaat worden. Als dat niet zo is, ga ik ook niet bij de pakken neerzitten en ga net zo lang door totdat wel het geval is. Zowel Heidi als ik hebben bij deze single wel het gevoel dat deze aan zal slaan.